elma å nallen

Elma har hittat en ny kompis, men han duger mest att sova med. Hoppas pappsen godkänner hennes nya kärlek :)



  

elma möter våren i söder

I  fredags packade vi vår väska och flög till stockholm och pappa tobbe för att hälsa på. Solen sken och temperaturen var behaglig trots att vi strosade runt utan jacka. Fredagen spenderade vi mest på ett hotellrum och tog igen fölorad tid, både mamma, dotter och fader somnade tidigt och fick en relativt lång natt tillsammans. Lördag bar det iväg till kär gamla mörbyhöjden för att hämta sommarkläder och spana in det pågående stambytet. Damm damm damm överallt... lyckligtvis hade papa tobe plastat in i princip allt, tom väggar och tak ;) så själva städningen kommer förhoppningsvis inte att vara allt för långdragen. I badrummet hade de flyttat alla avlopp, dragit om elen, målat tak och spacklat väggar så nu är det bara kakel och montering kvar, får hoppas att det går fort så vi kan flytta hem så snart som möjligt. Hur roligt det än må vara att vistas här i pite så längtar vi hem till egen säng och egen pappa/karl :) Sen att sommaren i princip redan anlänt till stockholm är bara ett plus i kanten :) Ett smakprov på detta fick vi när vi passade på att besöka kungsträdgården och de otroligt vackra rosa blommiga träden! underbart!

Vi har även hälsat på Frank och Elin i Eskilstuna och skakat hand med våren även där. Vi möttes av sol, grönt gräs och färgglada blommor i varje hörn. Tack Frankie å Karlsson för en trevlig helg!

På Torsdag kommer tobbe till staden igen så vi behöver inte längta efter honom allt för länge :) ut å njut i  vårrsolen gott folk!  

  
  


 


vi sammanfattar :)

Vi är lite lata med att uppdatera bloggen nuförtiden, men vi har fullt upp med annat.
Så här får ni iaf se lite bilder om vad vi har haft för oss :) Det har blivit bus med kusin frida och farmor, middag i Sara å Peters nya boende... det märks att vi börjar bli gamla :)  Påsken firades med skoterutflykter i Arvidsjaur/Tjappsoive, där bjöds det på sol utan dess like! Elma fick även träffa tobbes mormor Helma, som delvis bidragit till hennes namn. Elmas farbror/faster/kusiner från norge har även varit på besök, hon har nog sällan varit så beundrad som av pojkarna dessa :) Men självklart har kusinerna renberg också mer än ett gott öga till deras lilla kusin, vi samlades allihop i sängen påsklördag morgon. Har även hunnit med ett besök hos morbror simon i luleå, blev middag i hans nya lya, mkt trevligt. Ett annat besök på agendan var till min mammas farmor Gertrud, hon bjöd på fika och tog med oss på en tur längs memory lane.En annan spännande sak som intruducerats i Elmas liv är hoppgungan (tack judith för lånet!) Verkar riktigt roligt att skutta runt i en sån,.. synd att de inte finns för större "barn" :)I helgen åker jag och Elma ner till stockholm för att hälsa på pappa Tobbe och våren, ska bli så kul!
Kram på er!

    
   
      
  
  

   
  

   

Dopet!

I söndags var det dags för dop, vi samlade släkt och vänner på Efs i hortlax när Elmas stora dag skulle firas.
Ceremonin gick relativt smärtfritt frm, det blev lite gnäll och dregel från dotterns sida under doptal osv, men när det var dags för själva dopet (vatten på skallen) blev hon mkt tyst och lugn. Hon njöt i fulla drag av uppmärksamheten hon fick från folkskaran på plats. Vilken folkmassa sen, vi är så tacksamma över att så många ville komma och dela dagen med oss :)

  
Tack Kusin Frida för den fina diktläsningen!
     
stolta föräldrar visar upp den välsignade dottern!
 
Grabbarna Risberg med ädelstenen.
  
försökte samla närmsta familjen på ett gruppfoto, tog ett tag innan samtliga kom på plats.
 
Elma överväldigad av alla fina gåvor, vi tackar så hjärtligt för all kärlek!

på återseende! Kram fr fam .Rishög

RSS 2.0