dags att tvätta!

Morfar Tomas tyckte att lillan blivit så stor sen sist, det har hon inte jag lovar! Hon ryms ju utan problem i tvättmaskinen, å den rymmer inte mycket :)
bara en vecka kvar nu, snart är vi i pite!
kram kram

Stora tjejen blir 9 månader!

Ja, förlåt alla läsare.. det var länge sen sist. Har visst blivit en såndär månads-jubilar blogg och det är ju inte riktigt rätt :) är nog många av er som vill ha uppdateringar oftare än så!

Har hänt riktigt mycket sen sist iallafall.. Elma har fått 2 tänder nere och 2 till verkar vara på gång uppe.. Kul att de äntligen har tittat fram :) Men hon är för tillfället en ganska gnällig ung dam, förhoppningsvis beror detta pga av tänderna och inte en permanent personlighets förändring!
Hon har även börjat "krypa"... är mer av ett ålande men hon tar sig fram med en otrolig fart.. Tittar man bort i några sekunder så befinner hon sig hips helt plötsligt i badrummet. Oftast för att besöka sin favoritplats i hela lägenheten.... DUSCHEN! 
Om än hon är duktig på att ta sig fram på egen hand så är det inte alltid det duger. Det bästa är när hon får tag i ett par händer att hålla i och promenera runt å runt å runt... Inte alltid så kul för mor och fars ryggar, men gud nåde den som släpper taget och sätter ner henne på golvet. Inte populärt!

Hon har även börjat ställa sig upp mot soffa och bord. Under supervison ofcourse :) Men även om man finns nära till hands är det lätt hänt att hon får tag i något som hon inte borde. Som ex. mammas utlagda snus...
Lyckligtvis upptäcktes detta väldigt fort och blev inte någon snus i magen den här gången. Men aktar mig noga för att lämna dessa nån annanstans än där de hör hemma, i soporna!

Har även fått ett nytt tillskott till familjen risbergs high tech samling, Elma har fått sina hörapparater! Det är mkt besvärligt att få på dessa på öronen, men då de väl sitter där får de oftast vara kvar. De ska däremot av igen varje gång hon ska sova, å såklart på när hon vaknar. Så blir inte bara en gång per dag, tyvärr :P Vi märker ingen större skillnad med eller utan apparat. Men elmas hörselnedsättning är som så att hon hör ex. s och f sämre och har då hörselapparat främst för att det ej ska störa talutvecklingen, sedan kommer de ju alltid att vara ett bra hjälpmedel för henne i mer livliga miljörer.

Mormor Maggan har varit hos oss på en liten visit, mycket roligt! Vi besökte bland annat roseldals trädgård på djurgården, jätte mysigt med alla höstfärger osv. Där spanade vi också in Adde Malmberg som satt och fikade i solen. Sen var vi en sväng i täby centrum för att leta efter varsin höst/vinter jacka... hittade inte någon sådan men spanade iallafall in Leif Silbersky, som också var shoppingsugen! Å såklart passade jag och Tobias på att gå på bio när vi väl hade barnvakt - blev Flickan som lekte med elden, vi var båda mycket nöjda när vi gick därifrån.. bra film! Även jag och modern gick en sväng på bio,.. denna gång blev det The Ugly Truth, mycket nöjd över den också, romantisk komedi med en underbar mansgris som blir kär, många roliga scener och pinsamheter. Även där fick vi en poäng på kändis jakten då vi mötte Idol-jury andreas utanför bion.. Fanfar!

Oh ja, och så det viktigaste.. Idag blir ju lillstrumpan 9 månader. Det ska vi fira med något riktigt smarrigt :)
Sen har vi även bokat in en resa till piteå igen, skönt att få komma bort från SNÖN här nere! Jag och Elma kommer 28 oktober och papa tobbe kommer dagen efter.. Hoppas vi ses då! kramar från oss!

  
  style by motherE


RSS 2.0