Stora tjejen blir 9 månader!

Ja, förlåt alla läsare.. det var länge sen sist. Har visst blivit en såndär månads-jubilar blogg och det är ju inte riktigt rätt :) är nog många av er som vill ha uppdateringar oftare än så!

Har hänt riktigt mycket sen sist iallafall.. Elma har fått 2 tänder nere och 2 till verkar vara på gång uppe.. Kul att de äntligen har tittat fram :) Men hon är för tillfället en ganska gnällig ung dam, förhoppningsvis beror detta pga av tänderna och inte en permanent personlighets förändring!
Hon har även börjat "krypa"... är mer av ett ålande men hon tar sig fram med en otrolig fart.. Tittar man bort i några sekunder så befinner hon sig hips helt plötsligt i badrummet. Oftast för att besöka sin favoritplats i hela lägenheten.... DUSCHEN! 
Om än hon är duktig på att ta sig fram på egen hand så är det inte alltid det duger. Det bästa är när hon får tag i ett par händer att hålla i och promenera runt å runt å runt... Inte alltid så kul för mor och fars ryggar, men gud nåde den som släpper taget och sätter ner henne på golvet. Inte populärt!

Hon har även börjat ställa sig upp mot soffa och bord. Under supervison ofcourse :) Men även om man finns nära till hands är det lätt hänt att hon får tag i något som hon inte borde. Som ex. mammas utlagda snus...
Lyckligtvis upptäcktes detta väldigt fort och blev inte någon snus i magen den här gången. Men aktar mig noga för att lämna dessa nån annanstans än där de hör hemma, i soporna!

Har även fått ett nytt tillskott till familjen risbergs high tech samling, Elma har fått sina hörapparater! Det är mkt besvärligt att få på dessa på öronen, men då de väl sitter där får de oftast vara kvar. De ska däremot av igen varje gång hon ska sova, å såklart på när hon vaknar. Så blir inte bara en gång per dag, tyvärr :P Vi märker ingen större skillnad med eller utan apparat. Men elmas hörselnedsättning är som så att hon hör ex. s och f sämre och har då hörselapparat främst för att det ej ska störa talutvecklingen, sedan kommer de ju alltid att vara ett bra hjälpmedel för henne i mer livliga miljörer.

Mormor Maggan har varit hos oss på en liten visit, mycket roligt! Vi besökte bland annat roseldals trädgård på djurgården, jätte mysigt med alla höstfärger osv. Där spanade vi också in Adde Malmberg som satt och fikade i solen. Sen var vi en sväng i täby centrum för att leta efter varsin höst/vinter jacka... hittade inte någon sådan men spanade iallafall in Leif Silbersky, som också var shoppingsugen! Å såklart passade jag och Tobias på att gå på bio när vi väl hade barnvakt - blev Flickan som lekte med elden, vi var båda mycket nöjda när vi gick därifrån.. bra film! Även jag och modern gick en sväng på bio,.. denna gång blev det The Ugly Truth, mycket nöjd över den också, romantisk komedi med en underbar mansgris som blir kär, många roliga scener och pinsamheter. Även där fick vi en poäng på kändis jakten då vi mötte Idol-jury andreas utanför bion.. Fanfar!

Oh ja, och så det viktigaste.. Idag blir ju lillstrumpan 9 månader. Det ska vi fira med något riktigt smarrigt :)
Sen har vi även bokat in en resa till piteå igen, skönt att få komma bort från SNÖN här nere! Jag och Elma kommer 28 oktober och papa tobbe kommer dagen efter.. Hoppas vi ses då! kramar från oss!

  
  Kommentarer
Postat av: Anonym

Wellkömen heijm dell Piit.

2009-10-16 @ 13:42:55
Postat av: simme :D

2009-10-16 @ 16:00:03
Postat av: Farfar o Farmor

Grattis Elma på 9 mån.dagen. Längtar tills ni kommer hem så vi får krama om er.

2009-10-16 @ 16:03:48
Postat av: Anna

Åh äntligen en uppdatering!

Hälsa grattis till Elma från moster Anna :)

Jag saknar er alla!

2009-10-16 @ 16:48:47
Postat av: Erika

Jag tar den! Vad vare den kosta? :PLängtar tills ni kommer hem. Ska bli så sköjj! Och BRA att ni äntligen uppdaterar! Det gillar vi starkt. (Har hört att man ska vara uppmuntrande när någon gör något bra, så jag gör ett försök så att ni kanske bli liiiite bättre på att uppdatera) Morr! :)

2009-10-16 @ 18:25:05
URL: http://aakiree.blogg.se/
Postat av: Monica

Visste inte att hon har en hörselnedsättning lillgumman. Skönt att det finns bra grejer som hjälper! Är det nåt som ligger i familjen? Alltså hörselnedsättning?Hon är då underbart söt lilla Elma som gått och blivit stora damen! :D Grattis på 9-månadersdagen!

Kramkram!

2009-10-16 @ 19:39:14
URL: http://moonkan.blogg.se/
Postat av: maria

Kul att få en uppdatering hörni! :)

2009-10-17 @ 00:59:03
URL: http://carpediemacarsamandi.blogg.se/
Postat av: Frida Renberg

jag läntar efter er tills ni kommer . den 28\10och att träfa kusinen och elina och tobbe

vi ses snart hälsningar från kusinen FridaSAKNAR ER SÅ MYCKET :)

2009-10-25 @ 18:52:46

Skriv en hälsning här!

Namn:
Kom ihåg mig!

Epost: (För de som är blyga kan vi berätta att det bara är vi som kan se din adress!)

Har du någon blogg eller hemsida? Vi vill gärna veta adressen!

I nedanstående ruta går det bra att lämna ett meddelande eller kanske en novell!

Trackback
RSS 2.0