Många nya ansikten

Nu är det andra dygnet som vi är i Piteå. Elma har fått se många nya ansikten. Vi har ganska fullt upp hela dagarna med besök från släktingar och vänner runt om. Har inte med oss vår egen dator och vi har inte lagt över bilder från kameran, men bilder kommer nog inom kort.

Nu ska vi försöka njuta vidare av denna vistelse. Ses inom kort!

/ Tobi, Eli & Elmi

Framme i Piteå

Nu är vi äntligen i Piteå. Elma flög för första gången igår, 9 dagar gammal.. men det gick jätte bra. Hon sov hela resan. Det var mer nervöst för hennes föräldrar :)

Igår så fick Elma träffa mormor, morfar och sina två mostrar för första gången och idag ska hon få träffa farmor och farfar.

Återkommer senare med bilder.

/ Tobbe, Elina & Elma

Elma, en vecka!

Igår fyllde Elma en vecka. Detta firades på många håll runt om i världen.


Obama kunde inte komma och fira av någon underlig anledning, men Elma hade videokontakt med honom


Vogue var snabba med att informera om Elmas stora dag till alla fashionistas


Elma prydde även vissa sportevenemang igår

Kul att hon blev uppmärksammad.. även om de ibland kan gå till överdrift!

/ Tobbe, Elina & Elma


blöjbyten och annat väsentligt

Idag har det varit en riktig piss dag i dess rätta bemärkelse...
Det började med ett bad,.. mkt protester så det blev en rätt hastig vistelse i diskhon,
väl inlindad i sin fina gröna handduk tyckte mor att det blev lite väl blött bakom baken.
Då hade lillgumman släppt alla spärrar och pissat.... ganska så mkt!

Sedan har hon varit en mkt snäll flicka och visat upp sin allra bästa sida när några av pappas jobbar kompisar kom på besök. Fick även en oväntad påringning från mammas vän Hanna som var i stockholm på blixtvisit, även hon med fästman och en till snubbe kom förbi och snuttade bebis.

Nästa incident inträffade under en ammningssession med mor, hipps vipps var det väldigt blött under baken igen på vår unga dam, denna gång hade hon även blöja på sig, undra om den är för stor? :)
Pappa fick under ett senare blöjbyte en ny super stråle riktad mot sig och denna gång kom han inte undan,..

Senare på kvällen var det dags för mys i soffan med far,.. men det dröjde inte länge innan fadern kände ngt blött i den bakre regionen ( på lillan alltså) olyckan hade varit framme igen. Kissandet går ju inte att bortse ifrån, det händer och det händer ofta, men vadan detta eviga läkande ur blöjorna? vi borde kanske skriva ett klagobrev till libero, eller eventuellt gå på blöjbytar kurs. :)

I detta nu ligger Elma och njuter av pappas gitarrspelande och vi väntar med spänning på hennes nästa steg...
hoppas att det inte blir en alltför blöt natt, vi måste ju vara utvilade nu när vi skall resa hemåt imorgon :)

Vi ses snart! kramar från oss.

     
efter badet                 nöjd och utslagen    mys hos Hanna

Första gästerna

Idag har vi haft besök av en morska från bvc. Hon vägde och kikade på Elma och hon var fortfarande fullt frisk.

Vi har även haft vårt första besök från vänner. Eller.. haft och haft, dom är fortfarande kvar i skrivandets stund. Besöket kommer ursprungligen från Piteå men bor just nu i Eskilstuna, Frank och Elin.

   
Tycker dom ser redo ut för att bli föräldrar, kanske inte är så långt borta? :)

Skämt och sido, dom har hälsat och umgåtts med Elma en stund men Elma har sovit under större delen av tiden. Vi har även ätit god mat (fläskfilé och potatisgratäng). Nu ska jag fortsätta vara trevlig med våra gäster. Ska titta på tvn och surra..

På återseende!

/ Tobias, Elina & Elma

Hemmadag

Idag har vi bara varit hemma. Det har varit dåligt väder ute, snöblandat regn så vi passade på att städa hela lägenheten. Vi har inte haft tid med detta sen Elma kom hem så det passade bra idag. Elina har dessutom klippt mig idag och sen har hon bakat! Blev jätte gott! Vilken mamma!

Elma har har lekt i sitt babygym idag. 

  
Men det är slitsamt att hålla igång i gymmet! :)


Tobbe har skruvat ihop en egentillverkat badkarsskötbord. Nu kanske ni tänker "men hon kan ju ramla ner" men icke. Vi har stöd även där, syns dock ej på bild. Skötbordet är stabilt som tusan! Jättestolt :)


Mamma och dotter har en myskväll framför tvn ikväll. Pappa däremot ska ta och se handbolls-vm nu, Sverige - Kroatien på projektorn :). Ha de!

/ Tobias, Elina & Elma

Återbesök

Tiden går alldeles för fort känns det som. Snart är det en vecka sedan Elma kom ut till oss. Men vi har haft en fantastisk vecka och hoppas fortsättningen kommer bli lika fantastisk. Det tror jag nog :)

Idag har Elma varit på återbesök på bb för att träffa barnmorskan. Hon är fullt frisk och viktkurvan pekar uppåt, det kändes skönt.
Precis innan vi skulle iväg var pappa tobe med om en liten incident. Han hade precis avlägsnat bajsblöjan och var i full flärd med att torka rent... han var riktigt nära att hamna i skottgluggen när Elma sköt ut kiss likt en fontän. Men han hann undan turligt nog, annars hade vi nog kommit försent till våran appointment.  Det var bara för mamma att börja torka golvet i toaletten OCH i hallen, det var en väldig fart på den strålen kan jag lova!

     
Finurliga Elma!           Efter besök på bb blir man ju så trött!

 
 Pappa köpte en bärsele till lillan idag, så fin så fin!

Hörs snart igen!

/ Tobe, Elina & Elmadag nr5

Aldrig förr har det producerats så många inlägg från denna blogg, men det har å andra sidan inte funnits så mkt att blogga om i vardagslivet tidigare, nu är allt helt annorlunda!
Har dock hört från många att de uppskattar detta blazin-bloggande otroligt mkt så vi tänker fortsätta i samma takt.
Ni trogna läsare kommer åtminstone att ha 1 blogg om dagen att se framemot :)

Det har nu gått snart 5 dygn av lillans liv och vi har ännu inte haft glädjen att presentera henne för ngn av våra familjemedlemmar eller vänner, något som vi längtar efter att få göra mer än nån kan ana!
Därför kan jag meddela att vi snart finns på en plats nära er, Vi åker mot Piteå redan på söndag och befinner oss i staden en hel vecka, då kan man få höra av sig och droppa in på besök om man vill.
Vi vill då väldigt gärna träffa er, speciellt vår lilla Elma. 

                                   
somnar till ljudet från gitarren.                    familjelyckan är total!

                                           
nappen duger ibland,..                         testar den fina mössan hon fått av tant anja.

Blombud!

Det knackade på ett blombud nu i eftermiddag.

  
Den mycket fina blombuketten kommer från mormor och morfar. En stor blomma till mamma och pappa och en liten blomma till Elma. Notera "navelsträngen" mellan blommorna som det står "its a girl" på :)

Tack så hjärtligt!

/ Tobias, Elina & Elma


Första utflykten

Nu är Elma inne på fjärde dygnet. Det var även första natten hemma. Den gick dessutom jätte bra. Vaknade 2 ggr under natten för mat och blöjbyte, sen steg vi upp kl 9. Efter det ville Elma ha mat, sen slocknade hon igen...

Det är mycket äta, sova, bajsa och vara mysig under den här tiden :)

 
Nyrakad under armarna..

 
Idag var vi iväg på första utflykten. Det blev en relativt kort utflykt till Mörby Centrum, där vi handlade en del "måste" saker. Sen åt även mamma och pappa lite lunch på Taco Bar. Elma sov under hela utflykten. Den varade i ca 2 timmar.

Det har snöat idag här i Stockholm. Är inte speciellt kallt, men det är kul när det är vitt ute. Ser dock nu att det är 1 grader varmt så snön är nog borta om någon timme, tusan också!

En sak till. Vi hade ju en lite gissningstävling innan Elma föddes. Den gick ut på:
1. När Elma skulle födas.
2. Hur stor hon skulle vara när hon kom ut ur mammas mage.

Vi har sammanställt denna tävling nu.
Tobias vann fråga nr 1. Tobias gissade 16 januari kl 08.30. Hon föddes 16 jan kl 08.54.
Erika Lundmark vann fråga nr 2. Erika gissade 3549 gram och 50 cm. Elma vägde 3580 gram och var 51 cm.
Priset kommer inom kort, blir en överaskning :)

Nu ska jag pyssla på lite här hemma.. ses snart igen!

/ Tobbe, Elina och lill Elmis

Elma är nu hemma!

Idag har vi varit på besök hos farbror doktorn. Elma visade sig, precis som vi anat, vara fullt frisk och helt perfekt! Efter lite packning och prat med ansvarig barnmorska checkade vi ut från hotellet.

   
Elma matchar dagens väder i grått. Hon fick även ta på sig sin otroligt tighta björnpäls ;)

 
Efter lång väntan fick vi äntligen rulla ut vår Rolls Royce till barnvagn från BB där en väl nerbäddad prinsessa låg och sov. Elina fick en smärre chock av den friska luften, men kände sig som en helt ny människa och njöt av fulla drag av promenaden hem.


Väl hemma fortsatte ängeln att sova, denna gång förflyttad till spjällsängen inlindad i mormors fina lapptäcke! Då hade mor och far tid att ordna till allt praktiskt i hemmet samt andas ut och känna det ljuva med att äntligen vara hemma!

/ Tobias, Elina & Elma

Kvällsrapport från hotellet

Vi har precis varit ner till restaurangen och ätit lite mellanmål. Lillan hänger med oss i sin lilla rullsäng.

 

Det har blivit några nya familjebilder under dagen också. Och ja.. jag har varit hem till lägenheten en sväng och rakat mig :)

   

Alla tre mår fortfarande tipptopp. Elma skriker till när hon vill smaka mamma.. men i övrigt är hon otroligt lugn. Nu ska vi lägga oss i sängen tillsammans, se tv och mysa.

Ha de så bra allihop!

/ Tobbe, Elina & Elma


Ett dygn

Nu har det gått lite mer än ett dygn sen lilla Elma kom ut till oss. Vi vill tacka för alla gratulationer som vi fått. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att besvara alla. Hoppas ni har förståelse för det. Men det betyder mycket!

Första natten är avklarad. Såg framför mig en sömnlös natt med skrikande bäbis, men så blev det inte. Vi somnade kring 23 tiden. Var upp en sväng kl 03.00, äta, byta och somna om. Vaknade igen kl 06.00 och då blev det samma procedur. Sen klev vi upp kl 08.30 pigga och fräscha.

Sen 12-tiden igår har vi bott på Hotell-BB i Danderyd, ungefär 5-10 min gångavstånd hemifrån vår lägenhet. Vi kommer bo här denna natt också, alltså totalt två nätter. Elma har blivit undersökt av barnmorskorna, hon verkar frisk som en nötkärna. Hon är duktig på suga på mammas bröst, så allt fungerar jätte bra. Imorgon ska hon undersökas av läkaren, efter det får vi gå hem. Antar att det blir nångång vid lunchtid.

   
Det blev lite av en hiphopar-style på klädvalet idag :)

Just nu ligger mamma och dotter och myser för fullt.
 

Återigen, tack för alla gratulationer!

/ Tobias, Elina och lilla Elma

Hon är född!

Elma är född. Fredagen 16 januari 2009 kl 08.54. Hon väger 3580gram och är 51 cm lång. Vinnare av den gånga "tävlingen" är inte riktigt utsedd.. vi har inte hunnit sammanställa allt :).

Här är de första bilder på vår söta lilla tjej..

  
Här träffas far och dotter för första gången. Hon var också sliten efter nattens arbete!

   
Här har hon fått på sig en pyjamas och en söt liten mössa. Hon låg stilla och tittade runt.. filosoferade lite. När vi kom till hotellrummet så somna pappa och dotter tillsammans i sängen.

Kommer uppdatera med fler bilder lite senare..

På återseende / Tobias, Elina & Elma

Vänta lite...

Vi klarade oss över nyår,.. det blev heller inget stopp för födsel mellan pite och stockholm på vägen hem.
Nu har vi även (om än inte helt oväntat) klarat oss över dagen D... hur länge till ska vi behöva vänta?

Med risk för att Elina skall bli galen av väntan och undran måste hon nu fylla dagarna med nånting.
Kommer nu att presentera två tävlingar för er trogna läsare.
NR 1: Vad ska Elina fördriva dagarna med?

NR 2: Vad kommer dunderklumpen (babyn, inte Elina) att väga och mäta när kalaset är klart?

(För den vågade finns även Bonus Chansen, gissa rätt datum och för de som känner sig riktigt utmanade, gissa även klockslag.)

Lämna ditt bidrag som kommentar på bloggen, glöm inte att skriva vem du är...

Bästa förslag belönas med fina priser!


Finns det någon som är lika uttråkad som Elina kan man även tippa på följande alternativ:
Vilken sorts bedövning som kommer att utnyttjas?
När/Om/Var/Hur Tobias kommer att svimma?
Kommer Elina att bli en total bitch eller motsatsen?
Blir det en med snopp?
Listan är oändlig, frivilligt att hitta på egna förslag också :)


RSS 2.0